Even voorstellen

Hoi,

ik ben Debbie, 46 jaar, getrouwd en moeder van 3 kinderen (MBO-2, HBO-1 en HAVO-3). Regelmatig hoor ik verhalen van (basisschool)kinderen die niet goed meekunnen in het huidige onderwijs. Dat is ontzettend vervelend voor die kinderen, want ze vallen buiten de boot terwijl er niet altijd iets mis is met intelligentie. Ik ben van mening dat je moet uitgaan van de eigen capaciteiten die een kind heeft!

Zo zijn bijvoorbeeld beelddenkende kinderen visueel ingesteld. zij worden niet blij van alleen maar "talig" onderwijs. Een leerkracht kan natuurlijk niet ieder kind een individuele aanpak geven. Daarom is de methode "ik leer anders" zo mooi. Hierbij leert het kind samen met de ouder(s) hoe ze de aangeboden lesstof van school kunnen vertalen naar hun speciale manier van leren visueel dus.

Ook later op het voortgezet onderwijs kunnen scholieren (ongeacht of het beelddenkers zijn of niet) moeite hebben met het verwerken van de lesstof. Vaak is dit omdat ze nooit echt goed hebben geleerd (of wilden leren!) op welke manier ze effectief huiswerk kunnen maken en leren. Een training van "Snel leren = leuk leren" duurt 6 x 1 uur en is een combinatie van snellezen, mindmappen en plannen. Tijdens de training proberen we natuurlijk zoveel mogelijk te oefenen  met het huiswerk dat je al hebt: 2 vliegen in 1 klap dus!

Naast Abella coaching ben ik werkzaam op een dagbestedingsgroep voor mensen met een verstandelijke beperking (met autistische cliënten en/ of cliënten met gedragsproblemen). Dit doe ik nog steeds met heel veel plezier, geen dag is hetzelfde. Ik vind het ook daar een uitdaging om de cliënten nieuwe dingen te leren, zodat ze met meer zelfvertrouwen de wereld in kunnen gaan.