Studievaardigheden

Snel leren = leuk leren

 

Nou ja, als het aan de meeste kinderen ligt dan klopt deze stelling niet. Want leren kan nooit leuk zijn. Wel kan leren leuker worden als het effectiever en dus sneller is.

 

De overgang van basisschool naar middelbare school is vaak groot. Dan denk ik niet alleen aan een ander gebouw, fietsend naar school, verschillende lokalen en ook zoveel verschillende docenten. Vooral het stukje huiswerk is geregeld een probleem voor deze eerstejaars. In groep 8 wordt wel aangeleerd om huiswerk te maken en soms wordt er ook gekeken naar de verschillende methoden van hoe je kunt leren. Maar voor de kinderen is de directe link met "volgend jaar" nog niet zo snel gemaakt.

 

Studielift heeft een methode ontwikkeld die geschikt is voor alle middelbare scholieren van VMBO-TL t/m gymnasium. Deze methode heet Snel leren = Leuk leren. Ook voor leerlingen en studenten met dyslexie, AD(H)D en hoogbegaafdheid is de cursus uitstekend geschikt. Ik ben trainer 'Snel leren = Leuk leren'. Op de website van Studielift vind je ook handige downloads. 

 

Overzicht trainingen studievaardigheden

Wat is het verschil tussen de trainingen en wat leer je precies?

Product Snel leren = leuk leren Snel leren = leuk leren VMBO Op weg naar de brugklas (voor groep 8) Workshop voor volwassenen
Snellezen X X X
Focuslezen (voorloper van Snellezen) X
Planning huiswerk/ toetsweek X X (visueel) X
Agenda gebruik X
Aanteken Mindmap X X X (gedeelte) X
Studie mindmap X X X
Leren Leren X X X (gedeelte) geheugentechnieken
Sleutelwoorden herkennen X X

"Het obstakel dat huiswerk heet"

Dit is een interactieve workshop voor ouders van tieners over huiswerk. Want in menig huishouden is dit een lastig onderwerp: in hoeverre moet/ mag je je kind eigen verantwoordelijkheid geven? We hebben het samen over het stellen van doelen, planning, motivatie, de invloed van ouders, leervoorkeuren en natuurlijk bespreken we de do's en don't.

 

Time 2 Plan je examenweken

Sommige scholieren kijken er al naar uit en anderen stellen het liever uit. Maar...toch is het belangrijk om tijdig te kijken wat je allemaal moet doen voor je examen en hoe je dit gaat doen.
Vind je het lastig om hierin overzicht te krijgen, of vind je het fijn als iemand je hierbij ondersteunt? Meld je aan voor een training hierin.

In 2x (1x1 uur en 1x 1,5 uur) maken we samen een complete, persoonlijke en haalbare examenplanning. Het enige wat je dan nog zelf moet doen is gaan leren...