Werkwijze & Disclaimer

Beelddenken

Om de methode "Ik leer anders" aan te leren bij kinderen is het belangrijk dat het kind zich in alle rust goed moet kunnen concentreren. Soms gaat dit prima in de thuissituatie, in de vertrouwde omgeving van het kind. Maar af en toe kies ik er -in overleg met ouders- voor om vanuit mijn eigen huiskamer te werken, of soms zelfs vanuit school (als dit mogelijk is). Dit is afhankelijk van het kind.

Ik start meestal om 8.30/8.45 uur. Omdat we echt moeten leren, is het van belang dat er voldoende concentratie aanwezig is. Na een schooldag is een kind vaak niet meer in staat om iets nieuws aan te leren, of gaat het een stuk moeilijker.

In ieder geval is één van de ouders/verzorgers aanwezig tijdens de sessies. Want jullie zijn immers degene die je zoon of dochter verder gaan begeleiden. Ik leer jullie tijdens de sessies de methode aan en geef tips hoe jullie je kind het beste kunnen ondersteunen. Zo zal je kind steeds meer zelfvertrouwen krijgen en weer met meer plezier naar school gaan.

Voordat ik begin met het gehele pakket, bekijken we eerst samen of de methode zal aanslaan. Dit valt samen met de eerste sessie, omdat ik daar het beginstukje van de methode uitleg. Mocht het niet aanslaan, dan stoppen we met de sessie en maken we geen vervolgafspraken. Ik breng dan dus ook geen kosten in rekening.

Als er tijdens of na afloop van het pakket nog vragen zijn over de methode, dan mag je altijd contact met mij opnemen. Ik zou het namelijk zonde vinden als kinderen afhaken (terwijl ze er veel tijd en energie in hebben gestoken), omdat er iets onduidelijk is.

 

Studievaardigheden

Voor alle varianten van het concept 'Snel leren = Leuk leren' (studievaardigheden) kan iedereen zich aanmelden via het contactformulier. Deze trainingen worden in kleine groepjes gehouden, bij mij thuis in Tilburg. Samen werken we aan een betere leerhouding. Het groepsproces is hierbij belangrijk, vandaar dat deze training bij voorkeur niet individueel wordt aangeboden (uitzonderingen zijn natuurlijk altijd mogelijk).

 

 

Disclamer

Niets uit de teksten of grafische voorstellingen op deze site mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Debbie de Weijer worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enigerlei wijze.

Sinds 2013 ben ik gestart met mijn eigen praktijk. Dit is erg leuk om te doen, ook om de website te maken en bij te houden. De meeste teksten en foto's zijn dan ook door mijzelf gemaakt. Ik vind het niet prettig als ik deze foto's en teksten letterlijk op andere sites voorbij zien komen.

De teksten van "ik leer anders" zijn met toestemming overgenomen van de site www.ikleeranders.nl. Evenals de foto's van 'Snel leren = Leuk leren', van de site Studielift.